onsdag den 3. oktober 2012

Gulerods Cupcakes

Jeg bliver et år ældre i dag, og har haft disse cupcakes med til mine kollegaer - der var kun én herre på arbejde... Sika sagde at hun blev helt salig af dem, så de kan vist anbefales:-)


Det skal du bruge til ca 24 cakes:

Dej:
227 g     hvedemel
227 g     sukker
2      tsk  stødt kanel
2      tsk  bagepulver
4              æg
237 ml   flydende fedtstof eks Becel
114  g    fint revet gulerødder
76    g     hakkede hasselnødder

Kanelfrosting:
200  g    flødeost
120  g    blødt smør
2       tsk stødt kanel
500  g    flormeli


Sådan gør du:

Dej:

Tænd ovnen på 170 grader. Gør muffins formene klar i en, eksempelvis, metalform.

Bland mel, sukker, kanel og bagepulver grundigt i en skål.

Pisk æg til en skum med en håndmixer, og tilsæt fedtstoffet i en tynd stråle og pisk grundigt. Tilsæt mel blandingen og bland det godt. Vend til sidst revne gulerødder og hakkede nødder forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i muffins formene. Bag kagerne i 25-30 minutter på 2. sidste rille i ovnen - test om dejen hænger ved en kødnål.

Afkøl kagerne i metalformen i 5-8 minutter inden de køler færdig på en rist.

Pynt cupcakes med kanelfrosting:

Kanelfrosting:

Rør flødeosten med smørret. 

Bland kanel og flormelis og rør det i smør- og flødeostblandingen. Vurdér om der skal lidt ekstra flormelis i.



Her har jeg brugt en stor tyl og pyntet med blomster jeg har lavet i fondant. Et drys hakkede nødder vil også kunne gøre det;-)

3 kommentarer:

  1. Hvor er de bare fine :-) Hvor du dygtig og et stort tillykke til dig.
    Knus Gitte

    SvarSlet
  2. Mmm mine tænder løber i vand.
    Forsinket, men stort tillykke

    SvarSlet